Bob ook als je op visite gaat!

21 december 2012 12:27 Bij het uitgaan maken al veel mensen de Bob-afspraak, maar bij bezoek aan familie en vrienden is dat nog minder vanzelfsprekend. Daarom is het thema van de nieuwste Bob-campagne: Bob ook als je op visite gaat.

Vaak begint zo’n familie- of vriendenbezoek met het gebruikelijke kopje koffie of thee en wordt het later onverwacht gezellig, onder het genot van een glaasje alcohol. Dan is het meestal te laat om af te spreken hoe men na afloop weer veilig thuis kan komen. Gezelligheid zit dus in een klein hoekje! Daarom is het belangrijk dat je tijdig een duidelijke afspraak maakt wie er terug rijdt.

Een Bob drinkt helemaal geen alcohol. Want als je eenmaal begint, wordt het steeds lastiger om 'nee' te zeggen. Dat komt niet alleen door de gezellige sfeer op dat moment, maar ook door het ontremmende effect dat alcohol heeft. Uit onderzoek blijkt dat één drankje genoeg is om je trek te geven in het volgende. En dat gebeurt razendsnel, omdat alcohol al in ongeveer 10 minuten je hersenen bereikt.

Bob dus ook als je op visite gaat!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.