Almere winnaar daverende finale Grote Verkeersquiz

29 juni 2018 17:50 Honderden uitbundige basisschoolleerlingen bevolkten vanmiddag het Agora Theater in Lelystad. Doel: voor hun gemeente de finale winnen van de Grote Verkeersquiz Flevoland. De van televisie bekende Klaas van Kruistum (Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp Live) leidde dit spektakel met flair.

Leerlingen van groep 6 van maar liefst 154 basisscholen uit alle Flevolandse gemeenten deden de afgelopen maanden mee aan de voorrondes van de Grote Verkeersquiz Flevoland. 62 Scholen haalden daarna de podia bij de halve finales. Vandaag, vrijdag 29 juni, was de grote provinciale finale. Daarbij vertegenwoordigden in totaal twaalf basisscholen de zes Flevolandse gemeenten. Hun klasgenoten moedigden hen luidkeels aan vanuit de zaal en konden de score volgen op een groot scherm. 

Nek-aan-nekrace
Het werd uiteindelijk een nek-aan-nekrace tussen de Noordoostpolder (winnaar van vorig jaar) en Almere. De laatste, vertegenwoordigd door leerlingen van het Kompas en de Panta Rhei, verzamelde uiteindelijk 23 punten, wat goed genoeg was om de wisselbeker in ontvangst te mogen nemen. Urk, vorig jaar een goede tweede, won dit jaar de spandoekenwedstrijd, waar zij ook enorm blij mee waren. De middag kenmerkte zich door veel gegil en gejuich, de leerlingen waren duidelijk fanatiek en soms zichtbaar teleurgesteld als ze het verkeerde antwoord gaven. Maar hoe dan ook werd duidelijk dat er flink was geoefend op de scholen. En dat is precies de bedoeling van deze competitie.

Stimulans verkeerseducatie
De Grote Verkeersquiz Flevoland werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies in opdracht van Provincie Flevoland en de zes Flevolandse gemeenten. Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer, zij moeten leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Deze jaarlijkse competitie stimuleert de verkeerseducatie op de scholen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.