Berdi schenkt Schoolpleinpakket

31 mei 2013 21:11 Op het schoolplein van SWS Titus Brandsma in Nagele was het vandaag, vrijdag 31 mei, een feestje. Dankzij cultuurbedrijf Berdi zijn de basisscholen in de Noordoostpolder een Schoolpleinpakket rijker t.w.v. 1825 euro!

De medewerkers van Berdi werken met hun machines veel langs de weg werken. Daar zien ze nogal eens onveilige situaties. Vooral kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer en zij realiseren zich vaak niet dat de bestuurders van grote machines hen niet altijd goed kunnen zien. Daarom werd bij de opening van het nieuwe gebouw van Berdi in december 2011 aan alle aanwezigen gevraagd om geld in een collectebus te doen voor Veilig Verkeer Nederland. Het leverde maar liefst een bedrag van 1825 euro op.

Berdi besloot dit cadeau aan te wenden om een cadeau te kopen voor alle basisschoolleerlingen in de Noordoospolder. In overleg met Bert Smit van VVN Noordoostpolder werd een Schoolpleinpakket aangeschaft, waarmee basisschoolkinderen verkeerssituaties kunnen naspelen op het schoolplein. De leerkrachten kunnen dit pakket benutten in het verkeersonderwijs.

Ook werden er 25 veiligheidshesjes gekocht. Het pakket en de hesjes werden vandaag officieel uitgereikt. De kinderen vonden het fantastisch!

Het Schoolpleinpakket kan door alle basisscholen in de Noordoostpolder worden gebruikt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.