Bob in de sportkantine!

2 oktober 2012 15:08 Provincie Flevoland en de Flevolandse gemeenten stimuleren sportverenigingen om aandacht te schenken aan het alcoholvrij rijden. Voor sportverenigingen die een BOB-evenement willen organiseren, is informatie en budget beschikbaar!

Flevoland was dit jaar één van de vijf pilotregio's voor BobSport, een campagne om rijden onder invloed vanuit sportkantines te voorkomen. De gemeenten Almere, Urk, Noordoostpolder en Zeewolde deden mee om de Bob-gedachte ook in de sportwereld een vaste plaats te geven. Bezoekers van diverse sportverenigingen werden daarbij aangespoord om alcoholvrij te rijden en vooraf met elkaar af te spreken wie als de Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt. Dit najaar worden de resultaten van de pilot bekend en wordt besloten of de campagne landelijk wordt uitgerold.

Rijden met alcohol op is één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Jaarlijks is een vijfde van de verkeersslachtoffers toe te schrijven aan een ongeval waarbij alcohol in het spel was. In 2010 kwam dat neer op circa 130 doden en 4000 ernstig gewonden.

Sportverenigingen die een Bob-evenement in hun kantine willen organiseren, kunnen zich voor meer informatie en de financieringsmogelijkheden wenden tot Karin Vels van Provincie Flevoland.Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.