BROEM-dag met rijsimulator voor senioren op 28 oktober in Emmeloord

30 september 2014 19:47 Hoe staat het met uw kennis van de verkeersregels en uw rijvaardigheid? Senioren in de Noordoostpolder kunnen het kosteloos ervaren tijdens een BROEM-dag in Emmeloord op 28 oktober. 

De BROEM-dag wordt georganiseerd door de afdeling Noordoostpolder van Veilig Verkeer Nederland. BROEM staat voor BReed Overleg Ouderen en Mobiliteit. De vaardigheidstest voor senioren bestaat uit drie delen. De test heeft géén gevolgen voor het behoud van uw rijbewijs, maar geeft u wel een belangrijk persoonlijk inzicht in uw eigen verkeersveiligheid. 

In het praktijkgedeelte gaat u samen met een rijadviseur ca. een uur in uw eigen auto de weg op. Na afloop van de rit wordt u in een gesprek meegedeeld wat goed is gegaan en wat beter kan. In het theoriegedeelte kunt u aan de hand van een vragenlijst uw verkeerskennis testen. Bij de workshops kunt u uw gehoor en ogen laten testen door een audicien en opticien. Tevens is er gelegenheid om te zien hoe het met uw reactiesnelheid is gesteld.

De BROEM-dag in de Noordoostpolder is dit jaar extra interessant, omdat de VVN-afdeling, als aanvulling op de autorit met de eigen auto van de deelnemer, beslag heeft weten te leggen op een rijsimulator. De instructeur kan diverse situaties in de simulator nabootsen, bijvoorbeeld hevige regenbuien of een plotseling overstekende voetganger.

De complete test duurt ongeveer drie uur. U kunt in de ochtend deelnemen van 09.00 tot 12.00 uur of in de middag van 13.00 tot 16.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wie belangstelling heeft voor deze dag kan zich aanmelden bij mevrouw Wil Postma via tel. tel 0527 – 202 318 of via e-mail wilpostma@planet.nl .

De test wordt gehouden in en vanuit het MFC Nieuw Jeruzalemkerk, Cornelis Dirkszplein 10 in Emmeloord.

(VVN is tijdens de BROEM-dag op 28 oktober overigens bereikbaar via tel. 06 – 51 71 04 95).


 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.