Campagne Gladheid in de oogsttijd van start

6 september 2012 10:25 Onder het motto ‘Oogsttijd, mogelijk gladheid’ openden gedeputeerde Jaap Lodders, Gerard Langebeeke van LTO en wethouder Andries Poppe van de gemeente Noordoostpolder op 6 september een landbouwcampagne voor de komende oogsttijd. Zij lieten zien wat modder kan aanrichten op de weg. Niet alleen mooie sporen, maar ook gladheid.

De campagne is er op gericht om Flevoland verkeersveilig te houden tijdens te oogsttijd. In deze periode moeten de boeren ervoor zorgen dat de weg schoon blijft. Als modder op de weg tijdelijk onvermijdelijk is, plaatsen zij een modderbord. De weggebruiker is daardoor bedacht op de aanwezigheid van landbouwverkeer en neemt gas terug. Met een speciaal campagnebord langs de weg wordt hiervoor extra aandacht gevraagd tijdens de oogsttijd.

De start van de campagne werd ook benut om de website www.verkeersveiligflevoland.nl te lanceren. Op de website staat informatie over verkeersveiligheidcampagnes, links naar gerelateerde websites, nieuws en wetenswaardigheden. Er is ook een Facebookpagina en een twitteraccount. Provincie Flevoland hoopt dat zoveel mogelijk Flevolanders zich aanmelden op de website voor de digitale nieuwsbrief of zich als volger aanmelden via Facebook of Twitter. Elk slachtoffer in het verkeer is er één teveel. Laat u inspireren en durf te kiezen voor verkeersveiligheid! 
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.