Campagne krijgt mogelijk vervolg

22 oktober 2012 20:51 De campagne ‘Bob in de sportkantine’ krijgt in Flevoland mogelijk een vervolg. Dit stelde gedeputeerde Lodders.

De resultaten van de pilot laten zien dat een intensieve campagne op de sportclubs een verandering kan realiseren in het gedrag van bezoekers van de sportkantine. Zo steeg het percentage automobilisten dat na een bezoek aan de sportkantine nuchter naar huis rijdt, in Flevoland met ruim 7 procent naar 82,7%.

Gedeputeerde Jaap Lodders is positief over de resultaten. “Gelukkig rijdt een overgrote meerderheid van de Flevolandse sporters en supporters nuchter naar huis. De kleine groep die dat niet doet, hopen we met deze campagne ook op andere gedachten te brengen. Alcohol en verkeer gaan niet samen, ook niet als je uit de sportkantine komt. Gezien de positieve resultaten van deze Bob-campagne en ook de positieve reacties en ervaringen met de sportclubs wordt gewerkt aan een vervolg. Dit doen wij samen met de partners in het veld en alle gemeenten in Flevoland.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.