Dankzij Wildzang en Toermalijn nu 24 Verkeersveiligheidslabels in Lelystad

26 november 2015 18:58 De Lelystadse Montessori-basisschool De Wildzang en katholieke basisschool De Toermalijn ontvingen 20 november het Verkeersveiligheidslabel Flevoland. Hierdoor prijkt het label nu op maar liefst 24 Lelystadse schoolgevels. Wethouder Ed Rentenaar reikte het label uit, omdat de scholen ontvingen voldoen aan alle criteria die gelden voor het kwaliteitskeurmerk.

Directie, leerkrachten en leerlingen van beide scholen deden daar wel wat voor. Bij beide scholen zijn maatregelen getroffen op en rondom de scholen om de verkeersveiligheid te vergroten. Op De hebben de kinderen de afgelopen periode ook nagedacht over de vraag: waarom is onze school verkeersveilig? Dit hebben ze ingevuld op formulieren, waarvan een boekje is gemaakt dat werd uitgereikt aan de wethouder. De kinderen van De Toermalijn hadden ’s middags allerlei leuke activiteiten om te vieren dat zij het verkeersveiligheidslabel Flevoland hebben gekregen.

Rentenaar: “Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Het leren van de basisregels in het verkeer en deze te oefenen in de praktijk is noodzakelijk. Zo leren ze waarom bepaald verkeersgedrag wenselijk is en welk verkeersgedrag gevaarlijk is. We willen toch allemaal dat onze kinderen veilig van huis naar school kunnen gaan en andersom? Daarom vind ik het belangrijk dat basisscholen aandacht besteden aan verkeerseducatie en daar niet alleen de leerlingen, maar óók de ouders bij betrekken. Daarnaast worden er ook op en rond scholen maatregelen getroffen die bijdragen aan de verkeersveiligheid. Op deze manier kunnen we de verkeersongevallen onder de schooljeugd omlaag brengen. Ik ben dus heel blij voor de verkeersaandacht op deze en de andere scholen die het Verkeersveiligheidslabel hebben.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.