Een ode aan verkeersvrijwilliger Brigitte Halberstadt

27 december 2016 12:06 “Een vrouw die zich al jarenlang met hart en ziel inzet voor de verkeersveiligheid in Flevoland.” Zo typeerde en waardeerde gedeputeerde Jaap Lodders de winnares van de Verkeersveiligheidsprijs Flevoland 2016, Brigitte Halberstadt. Zij ontving de prijs tot haar grote verrassing donderdagavond bij de themabijeenkomst van het Vervoerberaad Flevoland.

De Almeerse Halberstadt kan veel op haar conto schrijven als het gaat om verkeersveiligheid. Zo is ze één van de drijvende krachten achter het project ‘Scherp in het verkeer’, dat kinderen laat ervaren hoeveel je mist van het verkeer als je met een mobiele telefoon fietst. Ze leerde AZC-bewoners veilig fietsen. Ze was tien jaar verkeersouder op een basisschool en organiseerde tientallen verkeersprojecten. Ze zorgde voor een veiliger schoolomgeving en “ze probeerde daarbij zelfs de vuilnismannen bij het plein te weren”, lachte Lodders.

Auto-ongeluk
“Ik heb een auto-ongeluk gehad en dat had veel impact”, motiveerde de winnares haar belangeloze inzet voor de verkeersveiligheid in Flevoland. “Als je iets wilt bereiken, begin dan bij jezelf en zoek anderen op. Met elkaar kun je veel bewerkstelligen.” Ze bedankte dan ook iedereen op wie ze kon rekenen de afgelopen jaren. En ze beloofde zich te blijven inzetten voor veiliger verkeer en om anderen te motiveren dat ook te doen.

Naar de nul
De prijsuitreiking inspireerde de aanwezige stand-up musician Bart Kiers tot een spontane en  ontroerende muzikale ode aan Halberstadt: “Jij helpt Flevoland naar de nul (verkeersslachtoffers).” Het gaf een bijzonder randje aan de goed bezochte themabijeenkomst die dit keer in het kader stond van ‘innovaties in het verkeer’.

Oorkonde en cheque
De Verkeersveiligheidsprijs is een jaarlijkse prijs van het Vervoerberaad Flevoland voor personen of organisaties die zich belangeloos inzetten voor de verkeersveiligheid in Flevoland. Het is een aanmoediging voor iedereen die een punt maakt van nul verkeersslachtoffers in Flevoland.  Dit jaar bestond de prijs uit een oorkonde en een cheque van 250 euro.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.