Eerste Flevolandse buurtlabel VVN in Lelystad!

19 september 2017 14:04 Omdat buurtbewoners van de Lelystadse Zeelaan erg serieus bezig zijn met het thema verkeersveiligheid reikte Veilig Verkeer Nederland (VVN) hen vorige week een buurtlabel uit. Lelystad heeft daarmee een primeur: dit buurtlabel is het eerste dat werd uitgereikt in Flevoland.

Buurtbewoners van de Zeelaan Lelystad zetten zich in voor de verkeersveiligheid door aandacht te besteden aan de 30 km/uur snelheidslimiet in deze straat. Dat doen zij in samenwerking met de politie, gemeente Lelystad, woningcorporatie Centrada en de Stichting Welzijn Lelystad. Bovendien is een samenwerking aangegaan met Veilig Verkeer Nederland. Doel van deze samenwerking is om blijvend aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de buurt.  
 
Het Buurtlabel markeert de samenwerking en is door Veilig Verkeer Nederland toegekend voor een periode van drie jaar. Hiermee laten de buurtbewoners zien dat zij blijvend werken aan een verkeersveilige woonomgeving, samen met verschillende lokale organisaties. De Waterwijk in Lelystad is een kinderrijke buurt met twee lagere scholen. De buurtbewoners willen dat kinderen veilig buiten kunnen spelen en veilig naar school kunnen gaan. Daarom start de campagne van VVN die antwoord geeft op de vraag: hoe zorgen we dat kinderen veilig kunnen spelen en fietsen in deze buurt ?  

Tiny Limbeek van VVN: “Wij zien dat bewoners zich betrokken voelen bij hun eigen omgeving en bereid zijn zich in te zetten voor hun buurt. Van de vele meldingen die er bij ons binnen komen via www.meldpuntveiligverkeer.nl geeft bijna zeventig procent van de melders aan zelf een bijdrage te willen leveren aan het verbeteren van de gemelde verkeersonveilige situatie. Wij ondersteunen hen graag daarin.”  

Bij de uitreiking was wethouder Ed Rentenaar aanwezig, om aan te geven dat de gemeente Lelystad dit initiatief van harte ondersteunt. Namens het Districtsbestuur Flevoland van VVN was de heer Be Slatius aanwezig.  

Hoe belangrijk matiging van de snelheid is, werd duidelijk bij een remwegdemonstratie die een rijschoolhouder verzorgde; de aanwezige ouders en kinderen zagen dat de remweg aanzienlijk afneemt bij lagere verkeerssnelheden. Ook was er een snelheidsmeting in samenwerking met de politie en werden 30 km-stickers uitgedeeld die buurtbewoners op de vuilniscontainers kunnen plakken. Zo worden automobilisten op diverse plekken in de wijk herinnerd aan de geldende snelheidslimiet.    





Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.