Emmeloordse Zevensprong laat weten dat de scholen weer zijn begonnen

2 september 2016 17:38 De scholen zijn weer begonnen! Ook in Flevoland. In Emmeloord werd hier deze week speciale aandacht voor gevraagd. Basisschool De Zevensprong had dinsdag 30 augustus de eer om de campagne Veilig Verkeer Nederland feestelijk af te trappen.

De campagne werd gestart door twee leerlingen die het welbekende campagne-spandoek onthulden. Dit deden zij samen met een plaatsvervanger van de wethouder, de heer Eikenaar manager Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Noordoostpolder.

In totaal hangen er op de toegangswegen van Emmeloord en de tien dorpen nu zeven spandoeken. De heer Eikenaar ging in op het doel hiervan: automobilisten wordt gevraagd om extra alert te zijn op kinderen op de wegen. Dat is uiteraard altijd nodig, maar het is het geen overbodige luxe dat de automobilist zich extra bewust is van de vele kinderen die op straat lopen en fietsen van en naar school na twee ‘stille vakantiemaanden’. 

Vervolgens maakten de 91 kinderen en hun groepsleerkrachten met het spandoek een wandeling door de wijk. Dat werd kracht bijgezet door enkele politie-bikers die de stoet leidden.  Al met het al was het ook dit jaar weer een feestje. De kinderen mochten als herinnering een  hebbedingetje in de vorm van sleutelhangers en pennen uitzoeken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.