Erik Mees wint Verkeersveiligheidsprijs Flevoland 2014

7 november 2014 11:42 “Ik hoop dat andere scholen een voorbeeld aan hem zullen nemen.” Gedeputeerde Jaap Lodders bedankte Erik Mees, directeur van De Watergeus uit Lelystad, voor zijn inspanningen om de school-thuisroute veilig te maken, waardoor alle leerlingen op de fiets naar school kunnen komen. De waardering werd kracht bijgezet door de uitreiking van de Verkeersveiligheidsprijs Flevoland 2014.

“De Verkeersveiligheidsprijs is een jaarlijkse prijs van het Vervoerberaad voor iemand die zich belangeloos en met vuur inzet voor de verkeersveiligheid in Flevoland”, aldus Lodders. Hij reikte de prijs uit bij de Themabijeenkomst van het Vervoerberaad op 6 november in Lelystad. “De prijs kan worden beschouwd als een aanmoediging voor iedereen die een punt maakt van nul verkeersslachtoffers in Flevoland.” 

De Watergeus is een school voor speciaal onderwijs in het stedelijk centrum van Lelystad en maakt inderdaad zeer actief een punt van de verkeersveiligheid van de leerlingen. Onlangs heeft de school ook al het Verkeerveiligheidslabel Flevoland in ontvangst mogen nemen. De aandacht voor verkeersveiligheid maakt onderdeel uit van een integrale aanpak om de leerlingen op een gezonde en veilige manier hun schooltijd te laten beleven, waarvoor de school ook het predicaat Gezonde School draagt.

“Wij hebben onder meer te maken met bezuinigingen op het leerlingenvervoer”, lichtte Mees toe. “Mede daarom gaan onze kinderen op de fiets naar school. We leren ze nu hoe ze dat zelf kunnen doen en bedenken samen met de ouders geschikte routes. Ook faciliteren we waar nodig dat kinderen naar huis kunnen bellen om te zeggen dat ze veilig zijn aangekomen en andersom. Zo individueel zijn we als team bezig.”
Mees benadrukte dat de school probeert de verantwoordelijkheden laag in de organisatie te leggen en gaf de eer dan ook aan het team. “Ik ben slechts de directeur die leiding geeft aan dat hele mooie team dat hier mede uitvoering aan geeft.”

De Verkeersveiligheidsprijs bestond dit jaar uit een oorkonde, een schoolpleinpakket met materialen waarmee op het schoolplein verkeersituaties geoefend kunnen worden ter waarde van 800 euro, en voor alle leerlingen bovendien een set fietslampjes.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.