Finale Grote Verkeersquiz Flevoland daverend succes

21 april 2017 14:27 Vierhonderd uitbundige basisschoolleerlingen bevolkten gisteren het Agora Theater in Lelystad. Doel: voor hun gemeente de finale winnen van de Grote Verkeersquiz Flevoland. De van televisie bekende Klaas van Kruistum (Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp Live) leidde dit spektakel met flair.

Leerlingen van groep 6 van maar liefst 130 basisscholen uit alle Flevolandse gemeenten deden mee aan de voorrondes van de Grote Verkeersquiz Flevoland. Donderdag 20 april was de grote finale. Daarbij vertegenwoordigden in totaal twaalf leerlingen van twaalf basisscholen de zes Flevolandse gemeenten. Hun klasgenoten moedigden hen luidkeels aan vanuit de zaal en konden de score volgen op een groot scherm. 

Best pittig
Het was spannend: welke twee scholen zouden het voor hun gemeente winnen? Wie wist het meest over verkeersregels en had het beste verkeersinzicht? De vragen waren best pittig soms. Zomaar een voorbeeld: wie is géén bestuurder? De wandelaar met paard aan de hand of de wandelaar met fiets aan de hand? De laatste dus. De leerlingen namen het serieus en waren zichtbaar teleurgesteld als ze het verkeerde antwoord gaven. Maar hoe dan ook werd duidelijk dat er flink was geoefend op de scholen. En dat is precies de bedoeling van deze competitie.

Wisselbeker voor Noordoostpolder
Winnaar werd de Noordoostpolder. Marit en Milan van Basisschool Het Lichtschip en Mart en Jens van Basisschool De Horizon  behaalden samen twintig punten. Zij ontvingen een grote wisselbeker uit de handen van de zeer enthousiaste gedeputeerde Jaap Lodders. Hij vond dit evenement zeker voor herhaling vatbaar! Goede tweede werd de gemeente Urk.

Stimulans verkeerseducatie
De Grote Verkeersquiz Flevoland werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies in opdracht van Provincie Flevoland en de zes Flevolandse gemeenten. De provincie Flevoland vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk. Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer, zij moeten leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. De competitie stimuleert de verkeerseducatie op de scholen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.