Flevoland investeert in verkeersveiligheid

20 juli 2015 08:34 Er is jaarlijks 100.000 euro extra beschikbaar voor verkeersveiligheid in Flevoland. Dat is afgesproken in het coalitieakkoord dat dit voorjaar werd afgesloten.

Verkeersveiligheid kan niet zonder verkeersvoorlichting. Dat zet de provincie daarom, zoals altijd in samenwerking met haar verkeersveiligheidspartners, voort.
Ook technische innovaties kunnen bijdragen aan verhoging van de verkeersveiligheid. De provincie zal nader onderzoek hiernaar verrichten.

Verder staat de fietser centraal in Flevoland. En die fietser kan niet zonder kwalitatief goede fietspaden die aansluiten op elkaar. Voor verbeteringen van het fietspadennetwerk is eenmalig 2 miljoen euro beschikbaar. Voor haalbaarheidsonderzoeken op het gebied van mobiliteit (onder andere naar een fietsbrug tussen Zeewolde en de Veluwe) wordt eenmalig 200.000 euro uitgetrokken.

Gedeputeerde Jaap Lodders: “Ik ben erg blij met deze afspraken in het coalitieakkoord. Verkeersveiligheid is immers van levensbelang. Als provincie zetten we ons daarom in om de veiligheid in het verkeer verder te verbeteren. De komende periode richten we ons in het bijzonder op de veiligheid van fietsers én op die van de fietspaden waarvan zij gebruikmaken.”

Lees hier het coalitieakkoord.

Lees hier ook meer over het verkeersveiligheidsbeleid van Lelystad.
Lees hier ook meer over het verkeersveiligheidsbeleid van Dronten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.