Gratis opfriscursus in Emmeloord voor seniore automobilisten (55+)

5 september 2016 16:26 De vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Noordoostpolder hopen op 11 oktober seniore automobilisten te mogen begroeten in Emmeloord! Er wordt dan namelijk weer een gratis opfriscursus gehouden (voorheen bekend als de zogenoemde BROEM-dag).

De cursus bestaat uit drie delen die elk een uur duren: praktijk, theorie en workhops.

In het praktijkgedeelte gaat u met een rijadviseur ongeveer een uur de weg op in uw eigen auto. Na afloop wordt u bijgepraat over wat er goed ging en wat eventueel anders zou kunnen.
In het theoriegedeelte test u uw verkeerskennis en –inzicht aan de hand van foto’s, vragen en stellingen.
In de workshops kunt u uw ogen en /oren testen en uw reactiesnelheid.

De cursus heeft géén gevolgen voor uw rijbewijs; het is puur bedoeld om u de gelegenheid te geven objectief inzicht te verkrijgen in uw veiligheid in het verkeer. Er is in de loop van de tijd immers veel veranderd op het gebied van regelgeving en bovendien zijn er meer en andere verkeersdeelnemers zoals e-bikes.

De ervaring leert dat de deelnemers het niet alleen interessant en leerzaam, maar ook gezellig vinden. Er is dus geen enkele reden om niet meer te doen. Aarzel dus niet en geef u op voor de ochtend- of middagcursus van 09.00 tot 12.00 uur resp. 13.00 tot 16.00 uur.

U kunt zich aanmelden via de website www.vvn.nl/opfriscursus,  maar ook telefonisch of per e-mail bij Johan van Keulen (0527 – 271 584, johvankeulen@hetnet.nl ) of telefonisch bij Bert Smit (0527 – 615 648).
                                                                          
De Opfriscursus wordt gehouden in en vanuit de MFC Jeruzalemkerk (Cornelis Dirksplein 10) in Emmeloord.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.