Honderden scholieren deden Verkeersexamen in Emmeloord

16 mei 2014 10:24 Maar liefst 700 kinderen fietsten deze week door Emmeloord om hun praktische verkeersexamen te halen. Op vijftien posten werden ze gecontroleerd op hun rijgedrag.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Noordoostpolder organiseerde het verkeersexamen voor kinderen uit de hoogste groepen van de basisscholen in de Noordoostpolder samen met Politie Flevoland. De route begon en eindigde op het Harmen Visserplein in Emmeloord. Wethouder Poppe vond het belangrijk genoeg om namens de gemeente ook aanwezig te willen zijn en liet de eerste deelnemer vertrekken.

Zoals op veel plaatsen in Nederland wordt ook het verkeer in Emmeloord steeds drukker en worden de fietsende kinderen op hun weg naar school met steeds meer gevaren geconfronteerd. Begeleid oefenen in het verkeer is zeker geen overbodige luxe. Met het behalen van het Verkeersexamen hebben de kinderen al een goede basis, maar VVN roept ouders op om straks vooral ook zelf met hun kinderen de nieuwe route naar het voortgezet onderwijs te oefenen. Alleen oefening baart kunst!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.