Jaap Lodders op pad met politie

12 november 2012 19:59 De Verkeershandhavingsteams van politie Flevoland en Gooi en Vechtstreek hielden met de Verkeerspolitie Utrecht een grote verkeerscontrole in Baarn. Gedeputeerde Jaap Lodders was er bij.

Er waren diverse disciplines betrokken bij de controle op dinsdag 6 november aan de Oude Amsterdamsestraatweg in Baarn. Naast politieagenten en verkeersspecialisten waren de Arbeidsinspectie, de RDW, de Inspectie voor leefomgeving en transport en de Belastingdienst aanwezig. Er werd onder meer gebruik gemaakt van ANPR-apparatuur (Automatische Nummer Plaat heRkenning). Motorrijders van politie haalden de ‘hits’ uit het verkeer.

Bij de controle zijn de kentekens gescand van alle voertuigen die de ANPR-apparatuur passeerden. Er zijn bijna honderd voertuigen waar een ‘hit’ op was naar het controleterrein gebracht. Van iedere bestuurder is een blaastest afgenomen; geen enkele bestuurder bleek beschonken achter het stuur te zitten.

Agenten bekeurden bestuurders onder meer voor het rijden door rood licht, het niet handsfree bellen, afvallende lading en het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en/of kentekenbewijs. Verder was de technische staat van de voertuigen niet altijd in orde. Zo was het profiel van banden gevaarlijk glad en was er een defect aan de remmen, wat (verkeers)gevaarlijke situaties kan opleveren. Daarnaast is er door een bestuurder met openstaande vorderingen een bedrag van 324 euro aan openstaande vorderingen en boetes ter plekke betaald. Bij twee taxi ’s bleken de werkmappen niet ingevuld en een taxi had de rittenstaat niet bij zich. Het resultaat: boetes van 500 en 1700 euro.

Deurwaarders van de Belastingdienst legden beslag op 63 voertuigen. Er zijn veertien voertuigen in beslag genomen en direct afgevoerd. De executiewaarden van alle voertuigen in totaal bedraagt ongeveer 150.000 euro. Verder incasseerde de Belastingdienst 9.500 aan openstaande vorderingen. Deze werden ter plaatse contant of middels pin betaald.

Met de controle wilde de politie de verkeersveiligheid op de A27 en het onderliggende wegennet rondom Baarn bevorderen. Ook ging het om de samenwerking tussen de drie korpsen die binnen de Nationale Politie een eenheid gaan vormen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.