Kinderen in Espel en Creil leren over vrachtwagens

18 mei 2013 12:40 Wees zichtbaar. Speel niet vlak langs de weg of op de bouwplaats. Dat was de boodschap die kinderen in Espel en Creil kregen. De bouw van het windpark is er namelijk begonnen.

De start van de bouw van het windpark langs de Westermeerdijk en de Noordermeerdijk betekent dat het (vracht)verkeer zal toenemen. De kinderen van de basisscholen in Espel en Creil kregen deze week daarom uitleg over het aantal en de grootte van de molens en welke vrachtwagens en grote kranen hiervoor nodig zijn.

NOP Agrowind en windmolenbouwer ENERCON gaven voorlichting over de veiligheid op de weg en hoe de kinderen hieraan kunnen bijdragen. De kinderen konden in een zandauto van De Waard en een dieplader van Van Wieren plaatsnemen om te ervaren wat een vrachtwagenchauffeur wel en niet kan zien.

Veiligheidshesje
“Alle kinderen kregen een veiligheidshesje met de boodschap dat het belangrijk is dat ze goed zichtbaar zijn op de wegen waar het transport langs gaat”, aldus NOP Agrowind, ‘Ook is duidelijk gemaakt, dat het veiliger is niet vlak langs de weg te spelen en dat ze niet op de bouwplaats of bouwwegen mogen spelen.’

Om welke wegen gaat het?
Bij Creil gaat het om de Noorderringweg, Creilerpad en Noordermeerweg en bij Espel om de Westerringweg, Onderduikerspad, Westermeerweg, Ankerpad en Espellerringweg.
Binnenkort volgt nog een voorlichtingsochtend op de basisscholen in Rutten.

Maak van de 0 een punt

Het is natuurlijk een mooi voorbeeld van hoe verkeerseducatie gekoppeld kan worden aan (weg)werkzaamheden, in dit geval in de Noordoostpolder. Ook is dit een mooi voorbeeld van hoe het bedrijfsleven én de kinderen zelf van de 0 een punt kunnen maken: door het geven van voorlichting resp. door het dragen van een veiligheidshesje in deze gevaarlijke periode met extra vrachtverkeer!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.