Kompas en Windkracht 10 beloond met verkeersveiligheidslabel

8 juli 2015 16:47 Opnieuw zijn er verkeersveiligheidslabels uitgereikt in de Noordoostpolder. De basisscholen het Kompas en Windkracht 10 zijn daarmee beloond voor hun focus op verkeerseducatie.

Wethouder Poppe reikte de labels vorige week, op 1 juli, persoonlijk uit. De gemeente Noordoostpolder vindt het namelijk belangrijk dat basisscholen aandacht hebben voor verkeerseducatie en voor een verkeersveilige schoolomgeving.

De wethouder zette zijn woorden kracht bij door zelf het goede voorbeeld te geven: hij zette een verkeerd geparkeerde auto zelf even op de goede plek. Natuurlijk deed hij dat zoals de ouders dat ook horen te doen volgens de scholen: achteruit, zodat je bij het wegrijden tijdens de spits veel zicht hebt.

Het Verkeersveiligheidslabel Flevoland behaal je niet zomaar. Het is een keurmerk dat garandeert dat theoretische en praktische verkeerseducatie een vaste plaats heeft in het lesprogramma. Ook is er volop aandacht voor de veiligheid van de schoolomgeving en van de school-thuisroutes.

Het Kompas en Windkracht 10 hebben daar dan ook aan gewerkt. Met hulp van de gemeente is ervoor gezorgd dat het fietspad van het Pampuspad is aangepast. Ook werd er een extra verkeersdrempel aangelegd, werden er meer parkeerplaatsen aangelegd bij de supermarkt in de buurt en is er een opvangplek gemaakt voor ouders die hun kind ophalen.
Albert Oving van de IJsselgroep ondersteunde de scholen bij het opstellen van verkeersbeleid en onderwijsprojecten.

Zoals het hoort, werd de uitreiking van het Verkeersveiligheidslabel Flevoland een echt feestje voor de scholen en kinderen. Luidkeels werd er een verkeerslied gezongen: Eén ding heb ik nooit begrepen, waarom hebben zebra's strepen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.