Lightqueen ‘speelt Sinterklaas’ in Zeewolde

5 december 2013 19:24 Ik wil je zien! Dat is het motto van de landelijke fietsverlichtingscampagne. In Zeewolde werd deze campagne vanmorgen kracht bijgezet door een lightqueen op RSG Slingerbos/Levant…

De landelijke fietsverlichtingscampagne ‘Ik wil je zien’ richt zich vooral op fietsers van 13 tot 25 jaar. Juist deze groep fietst nog te vaak zonder licht van en naar school of studie, terwijl het in deze tijd van het jaar weer laat licht en vroeg donker wordt en de fietsverlichting dus ook overdag al aan moet.

De lightqueen op school
Vanmorgen vroeg de gemeente Zeewolde op ludieke wijze extra aandacht voor fietsverlichting op RSG Slingerbos/Levant. Een heuse ‘lightqueen’, een dame in een prachtige verlichte baljurk, paradeerde daar namelijk over het plein. De fietsers die geen verlichting voerden, mochten een fietsverlichtingssetje van de jurk plukken en kregen informatie over de regels van juiste fietsverlichting. De fietsers die de verlichting wel in orde hadden, werden beloond met een chocolade opsteker.

Opvallen
Doel van de campagne is fietsers te stimuleren op te vallen door middel van de juiste verlichting. Fietsen met licht is prettig. Je ziet meer en je wordt door anderen gezien. Zo kom je veilig en zonder bekeuring thuis.

De actie is een initiatief van de provincie Flevoland, gemeente Zeewolde en Veilig Verkeer Nederland. In de meeste gemeenten in Flevoland vinden gedurende de campagneperiode vele fietsverlichtingsacties plaats. Dit gebeurt veelal in samenwerking met de lokale afdelingen van Veilig Verkeer Nederland.Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.