Lightqueen spreekt Flevolandse tieners aan

9 december 2014 17:45 ‘Ik wil je zien’ is het motto van de landelijke fietsverlichtingscampagne. In Flevoland wordt er aandacht voor gevraagd door middel van een actie voor middelbare scholieren in elke gemeente. 

De campagne ‘Ik wil je zien’ richt zich vooral op fietsers van 13-25 jaar. Juist deze groep fietst nog te vaak zonder licht, terwijl fietsverlichting zeker nu het weer lang en vroeg donker is, echt nodig is voor de veiligheid van de fietser zelf en voor de veiligheid van de andere weggebruikers. Zo kom je veilig en zonder bekeuring thuis. 

Provincie Flevoland, de zes Flevolandse gemeenten en Veilig Verkeer Nederland vragen hier aandacht voor door in iedere Flevolandse gemeente een ludieke actie op een schoolplein te organiseren. De ‘lightqueen’ is er dan  prominent aanwezig. Deze dame draagt een prachtig verlichte baljurk, waarvan de fietsers die geen verlichting voeren, een fietsverlichtingssetje mogen plukken. Ook krijgen zij informatie over de regels van juiste fietsverlichting. De fietsers die de verlichting wel in orde hebben, worden beloond met een chocolade opsteker. 

De lightqueen gaf vorige week al acte de présence op het Helen Park in Almere, het sportpark aan de Horsterweg in Zeewolde en het Zuyderzee College in Emmeloord. Deze week maakt zij haar opwachting op het Berechja College op Urk en het Ichtus College te Dronten. De foto’s en het filmpje werden gisteren gemaakt op de school voor Praktijkonderwijs De Steiger in Lelystad.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.