Meer dan duizend Lelystadse basisschoolleerlingen doen verkeersexamen

2 juni 2014 21:37 Deze week doen 1046 basisschoolleerlingen in Lelystad mee aan het praktische verkeersexamen. Twee leerlingen van basisschool De Schakel uit Lelystad deden vanmorgen de aftrap nadat wethouder Ed Rentenaar het startsein had gegeven.

Het praktijkgedeelte van het jaarlijkse verkeersexamen is bedoeld om kinderen te leren hoe belangrijk het is dat ze zich veilig gedragen in het verkeer. Het wordt in Lelystad georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de Lelystadse basisscholen en gemeente Lelystad.

Tijdens het examen fietsen kinderen zelfstandig een route door de stad waarbij controleposten die door ROC-leerlingen werden bemand, hun gedrag bij kruisingen en andere situaties volgen en beoordelen. Leerlingen die het verkeersexamen dat overigens ook uit een theoretisch deel bestaat, met goed gevolg afleggen krijgen een verkeersdiploma.

Kennis van de verkeersregels en daar bewust mee omgaan is van levensbelang. Kinderen zijn immers kwetsbare deelnemers in het verkeer en goede verkeerseducatie vergroot hun veiligheid. Lelystad is met fietspaden die voor het overgrote deel zijn gescheiden van het overige verkeer relatief veilig, maar een goede kennis van de basisregels en een goedgekeurde fiets blijven een voorwaarde voor het veilig kunnen deelnemen aan het verkeer in en buiten Lelystad.

Het praktisch verkeersexamen in Lelystad wordt de gehele week nog gehouden tot en met 6 juni 2014. Meer informatie vindt u hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.