Meld u aan voor de themabijeenkomst ‘ouderen in het verkeer’

30 oktober 2015 13:52 Onder leiding van dagvoorzitter Floris Alberse nemen deskundige sprekers u tijdens de komende themabijeenkomst van het Vervoerberaad Flevoland mee in hun gedachten over het verkeersveiligheidsbeleid ten aanzien van ouderen. U kunt zich nu aanmelden voor deze bijeenkomst.

De altijd goed bezochte en inspirerende jaarlijkse themabijeenkomsten van het Vervoerberaad Flevoland zijn bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig of vrijwillig op een of andere manier bezighoudt met de verkeersveiligheid in Flevoland. De komende themabijeenkomst wordt gehouden in de avond van 19 november in het provinciehuis te Lelystad.

Het thema is dit jaar: ouderen in het verkeer. Ouderen blijven steeds langer vitaal en nemen tot op steeds hogere leeftijd deel aan het verkeer. Tegelijkertijd hebben ouderen óók een grotere kans op overlijden door een verkeersongeval dan andere verkeersdeelnemers. Zeker omdat het aantal 65-plussers nog verder zal stijgen, van 17% in 2014 tot 26% rond 2040 (SWOV-Factsheet ‘Ouderen in het verkeer’, augustus 2015), verdient de verkeersveiligheid van senioren serieuze aandacht.

Bij de themabijeenkomst spreken de heer Eenink (adjunct-directeur Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), de heer In 't Veld (Bureauvijftig), burgemeester en fietsambassadeur de Jonge (gemeente Dronten) en bureau Ideate.
Ook wordt uw verkeerskennis getest (uiteraard geheel vrijblijvend, laat u zich hier vooral niet door weerhouden om te komen!). Gedeputeerde Jaap Lodders toont verder op bijzondere wijze zijn inlevingsvermogen in senioren.

Mis het niet. Zie hier het volledige programma. Meld u hier aan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.