Meldpunt voor knelpunten landbouwverkeer goed bezocht

28 juli 2017 18:25 Het tijdelijke digitale meldpunt dat in het leven was geroepen om mogelijk gevaarlijke situaties te melden met betrekking tot landbouwverkeer, is goed bezocht. Er zijn maar liefst een kleine honderd verkeerssituaties gemeld. Deze kunt u online zien.

Bestuurders van landbouwvoertuigen en overige weggebruikers zijn in de gelegenheid gesteld mogelijk gevaarlijke verkeerssituaties te melden met betrekking tot landbouwverkeer. Kapotte bermen en verkeerssituaties waar landbouwvoertuigen en fietsers elkaar kruisen, zijn voorbeelden van dergelijke knelpunten.

Het meldpunt was een initiatief van de provincie Flevoland en is tot stand gekomen in samenwerking met LTO, Cumela en Royal HaskoningDHV. Meldingen konden worden gedaan tot 23 juni 2017. Benieuwd wat er is gemeld? U kunt het zien op www.geosolutions.nl/sites/lbvflevoland.

Flevoland is een landbouwprovincie bij uitstek en daar zijn we trots op. Helaas kan landbouwverkeer ook  gevaarlijke situaties met zich meebrengen, met name in de oogsttijd. Omdat de registratiegraad van ongevallen de laatste jaren is afgenomen, voert de provincie geen reactief beleid meer (verkeersonveiligheid bestrijden op locaties waar veel ongevallen plaatsvinden), maar een proactief en risico-gestuurd beleid. Dat betekent: niet ‘wachten’ tot er ongevallen plaatsvinden, maar proberen om ze te voorkomen. Het meldpunt is een middel om proactief de risico’s in kaart te brengen. Het meldpunt is dus bedoeld om een breed beeld te krijgen van de (mogelijk) verkeersonveilige situaties die zowel bestuurders van landbouwvoertuigen als overige weggebruikers ervaren. De meldingen worden niet apart afgehandeld.

 





Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.