Mooie oogst: vijftig nieuwe waarschuwingsborden slipgevaar

6 september 2016 18:28 Vijfentwintig Flevolandse agrariërs maakten gebruik van een speciale aanbieding om waarschuwingsborden tegen slipgevaar aan te schaffen voor een gereduceerd tarief. Gedeputeerde Jaap Lodders reikte dinsdag 6 september 2016 de eerste set uit aan de heer Kempenaar in Zeewolde.

In de oogsttijd wordt meer dan ooit zichtbaar waar de agrarisch ondernemers van Flevoland goed in zijn: er worden prachtige oogsten van het land gehaald die niet alleen in Nederland, maar ook ver  daarbuiten op het bord belanden van veel mensen.  Maar zoals zoveel goede dingen heeft ook het oogsten een keerzijde : modder op de weg en stuk gereden bermen zijn een gevaar voor de verkeersveiligheid.

Duwtje in de rug
De Flevolandse verkeersveiligheidspartners stuurden agrarisch Flevoland daarom een kaart met het verzoek om met schoon materieel de weg op te gaan. En om wegen en bermen zo snel mogelijk weer schoon of netjes te maken als die onverhoopt toch vies of stuk gereden zijn. Maar óók om medeweggebruikers te waarschuwen tegen slipgevaar als daarvan sprake is. Provincie, Flevolandse gemeenten, LTO Flevoland, Cumula en politie gaven een extra duwtje in de rug door agrariërs de kans te bieden een set  van twee waarschuwingsborden aan te schaffen tegen een gereduceerd tarief.

Nul verkeersslachtoffers
Gedeputeerde Jaap Lodders zette kracht bij aan de campagne door zelf de eerste set borden uit te reiken. De gedeputeerde: “Het was niet de eerste keer dat we deze campagne voerden, maar opnieuw blijkt het aan te slaan: vijfentwintig Flevolandse agrariërs zijn nu weer een set borden rijker. Zij maken zichtbaar dat zij van nul verkeersslachtoffers een punt maken; een wezenlijk onderdeel van duurzaam ondernemen.”

Het goede voorbeeld
Het was overigens een gezellig onderonsje, want agrariër Kempenaar uit Zeewolde aan wie de borden werden overhandigd, is de buurman van Lodders. “Natuurlijk vind ik het bijzonder leuk dat ook mijn buurman van dit aanbod gebruik maakte. Hij geeft het goede voorbeeld. Wanneer alle agrariërs dezelfde waarschuwingsborden plaatsen, komt dat de duidelijkheid in het verkeer en dus de veiligheid ten goede!”

Naschrift: nog te bestellen
Flevolandse agrariërs die alsnog waarschuwingsborden willen bestellen, kunnen hiervoor terecht bij Karin Vels van provincie Flevoland, e-mail karin.vels@flevoland.nl . Snelle bestellers kunnen dat mogelijk nog doen tegen het speciale actietarief (zolang de voorraad strekt).

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.