Ook sportverenigingen kunnen van de nul een punt maken!

25 juni 2014 23:44 Flevolandse sportverenigingen kunnen hun steentje bijdragen aan de verkeersveiligheid. En zo van de nul (verkeersslachtoffers) een punt maken. Moeilijk? Helemaal niet! En nog kosteloos ook..!

Een knallend reclamebord van de BOB-campagne langs de lijn. Een flitsend materialenpakket bestaande uit posters, viltjes, dripmatten en spatels met het BOB-logo. Of een evenement waarbij een BOB-team vrijwillige blaastesten afneemt en leuke gadgets uitdeelt. Het is voor sportverenigingen in Almere, Zeewolde, Lelystad en Urk dit jaar allemaal gemakkelijk èn kosteloos te regelen.

De Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) is een verplichte instructie voor barvrijwilligers die

alcohol verstrekken. In de gemeenten Almere (29 september), Lelystad (20 oktober), Urk (28 oktober), en Zeewolde (6 oktober) worden in het najaar IVA’s georganiseerd. Deelname is kosteloos. Bij voldoende aanmeldingen is overigens ook een bijeenkomst voor een specifieke vereniging mogelijk.

Sinds 2012 wordt in Flevoland de campagne Bobsport omarmd door de provincie Flevoland, Veilig Verkeer Nederland, Sportservice Flevoland en inmiddels al tientallen Flevolandse sportverenigingen. Dit jaar steunen de gemeenten Almere, Lelystad, Urk en Zeewolde de campagne ook. Het doel is het creëren van bewustwording rondom alcoholgebruik in sportkantines.

De campagne wordt van harte aanbevolen door alle bij NOC*NSF aangesloten sportbonden. Voor meer informatie, vragen over de BOB-events, de IVA’s of het bestellen van materialen kunt u contact opnemen met Karin Vels (provincie Flevoland), tel 0320-265300 of e-mail.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.