Reconstructie Enserweg bevordert verkeersveiligheid

14 juni 2014 14:04 De Enserweg in het glastuinbouwgebied van Ens heeft een facelift ondergaan. De weg geeft het vrachtverkeer meer overzicht en mede daardoor is de veiligheid van fietsers toegenomen.

De Enserweg is qua breedte verdubbeld van drie naar zes meter. Verder is de klinkerbestrating vervangen door asfaltverharding en zijn er verkeersdrempels aangelegd. Ook wordt de weg gesierd door fietssuggestiestroken.

Dit alles gebeurde op verzoek van, en in goede communicatie met ondernemers en inwoners uit Ens zelf en markeert de nieuwe aanpak van de gemeente Noordoostpolder. Toen de reconstructie 28 mei feestelijk werd afgesloten, regende het dan ook complimenten.

Ruud van Schie (ondernemer, Greenshield): “Deze reconstructie laat zien hoe het moet: in goede communicatie met de aanliggende bedrijven. Onze vrachtwagenchauffeurs zien de fietsende kinderen nu beter en door het verwijderen van de betonblokken naast de weg en het aanbrengen van een fietssuggestiestrook is de veiligheid voor elke weggebruiker toegenomen.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.