Reina maakt eigen verkeersfolder voor basisschool De Albatros

18 februari 2014 13:56 Ontwerp een folder over de belangrijkste verkeersregels rondom school. Dat was een wedstrijd die de gemeente Lelystad en het Trefpunt Veilig naar School uitschreven voor groepen 7 van de basisscholen.

Heel veel kinderen uit groepen 7 bogen zich over deze opdracht. Maar er kon maar één winnaar zijn: dat werd Reina van basisschool De Albatros. In haar folder wordt heel duidelijk een aantal verkeersregels uit de omgeving van de school aangehaald. Bovendien komt Reina met goede en uitvoerbare verbetersuggesties voor een veiligere schoolomgeving.

De jury, bestaande uit de politie, verkeerskundigen en een grafisch vormgever van de gemeente Lelystad, beoordeelde daarnaast de folder van Abigail als beste in de categorie creativiteit en originaliteit.

Beide leerlingen kregen gisteren, 17 februari 2014, uit handen van verkeersspecialist Gerben Groothoff een kadobon. Maar de grootste prijs is natuurlijk dat de folder van Reina daadwerkelijk is gedrukt en bij de informatiebalie van het stadhuis in Lelystad door iedereen is af te halen. Natuurlijk krijgen ook alle leerlingen van De Albatros een exemplaar om mee naar huis te nemen. Zo denken ook alle ouders weer eens na over de verkeersveiligheid rondom de school!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.