Ruim 800 leerlingen hebben verkeersexamen in Lelystad

21 mei 2015 13:03 Deze week vinden in Lelystad weer de praktijk verkeersexamens plaats. Dit jaar doen 28 scholen mee aan het verkeersexamen met een totaal van 840 leerlingen.

Op 16 april hebben de scholieren het schriftelijk verkeersexamen al afgenomen. Wethouder Ed Rentenaar gaf maandag 18 mei het startsein voor het praktische examen dat bestaat uit het fietsen van een route die voordat het examen begint, geoefend kan worden met de leerkrachten. Dit jaar worden de leerlingen geconfronteerd met wegwerkzaamheden, waardoor de route iets anders loopt en een kruispunt meer aandacht nodig heeft. Uiteraard is er voor gezorgd dat de leerlingen wel veilig de route kunnen afmaken.
Een aantal van de controleposten wordt bemand door studenten van het ROC Lelystad en door ouders van de scholieren.

Vóór de leerlingen aan het praktijkexamen mogen meedoen worden eerst de fietsen gekeurd. In Lelystad gebeurt dit door leerlingen van de school De Steiger samen met de vrijwilligers van Veilig Verkeer Lelystad. Alleen leerlingen met een goedgekeurde fiets mogen meedoen. Uiteraard worden de leerlingen, waarvan de fiets is afgekeurd, in de gelegenheid gesteld om de fiets te repareren.

Wethouder Ed Rentenaar: ”Het verkeersexamen is heel belangrijk, want op deze manier leren scholieren om veilig aan het verkeer deel te nemen. Ze krijgen scholing en uiteindelijk wordt het zowel schriftelijk als in de praktijk getoetst. Dat is niet alleen een prima basis voor nu, maar voor hun hele leven.”

Het verkeersexamen wordt al vanaf 1978 jaarlijks door de vrijwilligers van Veilig Verkeer Lelystad georganiseerd. Via de website http://www.veiligverkeerlelystad.nl/ is de route van het verkeersexamen te volgen. Overigens worden op de website ook andere leuke acties vermeld waar iedereen aan kan deelnemen, zoals bijvoorbeeld de opfris en E-bikecursus die, bij voldoende belangstelling, in juni gaat plaatsvinden.





Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.