Smiley bord onthuld bij de Meander in Lelystad

26 september 2015 10:54 Automobilisten bewust maken van hun snelheid. Dat is het doel van plaatsing van twee snelheidsdisplay’s in Lelystad. De ‘smiley borden’ zijn geen flitspalen, maar registreren wel de gemeten snelheden en het aantal auto’s. Met de gegevens krijgt de gemeente een goed beeld van de gereden snelheden.
 
Wethouder Ed Rentenaar onthulde vrijdag 25 september het eerste exemplaar bij De Meander op de Pauwenburg. Een tweede display wordt geplaatst op het Rijnland bij de basisscholen de Tjotter en de Schakel. Daar blijven ze echter niet staan. De gemeente gaat de displays op steeds wisselende locaties inzetten. De displays gaan rouleren langs wegen bij basisscholen en langs wegen waar problemen met de snelheid worden ervaren.
 
Wethouder Ed Rentenaar: ‘De displays geven de snelheid van de weggebruiker aan. Wie de maximumsnelheid aanhoudt, wordt beloond met een ‘smiley’ en de tekst ‘Dank u’. Indien de bestuurder te snel rijdt, verschijnt er na de snelheid van de wagen onder andere de boodschap ‘Let op kinderen’. De bedoeling van deze borden is de bestuurders aan het denken te zetten over hun snelheid en over de gevolgen die een te hoge snelheid met zich meebrengen. Met het plaatsen van deze displays wordt de verkeersveiligheid rondom scholen vergroot.’
 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.