Spannende finale Grote Verkeersquiz Flevoland

27 juni 2018 15:35 Het wordt spannend aanstaande vrijdag! Dan vindt namelijk de provinciale finale van de Grote Verkeersquiz Flevoland plaats. Tijdens de finale gaan de twaalf winnende scholen uit alle Flevolandse gemeenten de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft. Klaas van Kruistum, bekend van de televisieprogramma’s Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp live, presenteert de quiz. 

De finale werd de afgelopen periode voorafgegaan door lokale voorrondes en vervolgens een lokale halve finale. Nu mogen vrijdag 29 juni leerlingen van de twee best presterende scholen uit elke gemeente zich meten aan leerlingen van de twee winnende scholen uit de andere Flevolandse gemeenten. De grote Provinciale Verkeersquiz wordt gehouden in het Agora theater in Lelystad.

Provincie Flevoland en de Flevolandse gemeenten vinden verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk. Kinderen vormen immers een kwetsbare groep in het verkeer. Door de verkeerslessen af te sluiten met een lokale en vervolgens regionale wedstrijd, worden niet alleen leerlingen, maar ook docenten gestimuleerd in het opletten bij c.q. het aanbieden van goede verkeerslessen. Dat het werkt, blijkt uit het grote succes van vorig jaar. Dit jaar was de animo nog groter. Op Urk deden zelfs alle twaalf basisscholen mee aan de voorrondes.

De Grote Verkeersquiz Flevoland wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de Flevolandse gemeenten. De wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeenten en de provincie Flevoland.

Bijgaande foto's zijn van de halve finales in Lelystad en Dronten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.