Succesvolle E-bike dagen en fietsvaardigheidslessen

22 november 2012 17:50 In Flevoland zijn het afgelopen jaar diverse fietslessen georganiseerd. Zowel ouderen als jongeren waren enthousiast.

In Emmeloord en Zeewolde waren er in augustus en november E-bike dagen. Ruim vijftig senioren volgden een dagprogramma waarin van alles aan bod kwam. Er werd informatie gegeven over de E-bike en verkeerssituaties en regels, maar er was ook beweeggymnastiek met reactie- en balanstesten, een fietsparcours en natuurlijk een fietstocht. Uit de vragenlijsten die aan het eind van beide dagen door de deelnemers is ingevuld, bleek veel enthousiasme. Vrijwel iedereen zou anderen aanraden deze dag ook te volgen als deze weer gepland wordt.

Deze E-bike dagen werden gefinancierd door de gemeente Zeewolde, gemeente Noordoostpolder en de provincie Flevoland.

Dankzij financiering door Provincie Flevoland kregen ook kinderen uit de hoogste groepen van de Sint Josephschool en de Koperwiek in Emmeloord fietsvaardigheidslessen. In een dagdeel in oktober werd er geoefend en was er aandacht voor het verkeersinzicht. Het was een afwisselend programma met o.a. besprekingen van verkeerssituaties aan de hand van dvd- en powerpointpresentaties, een fietscontrole en oefeningen in het fietsparcours. Helemaal leuk was het natuurlijk dat er ook met de groep werd gefietst in de omgeving van de school. Uiteraard kregen deze kinderen, net zoals de ouderen die de E-bike dag volgden, een certificaat van deelname mee naar huis.

Alle fietslessen werden verzorgd door de fietsschool van de Fietsersbond. Wilt u ook fietsvaardigheidslessen op uw school en/of in uw gemeente organiseren, neem dan contact op met de fietsschool via e-mail.





Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.