Succesvolle Veilig Fietsen-dag in Dronten

6 november 2018 17:01 De Veilig Fietsen-dag die VVN Dronten samen met de gemeente, politie een fysiotherapeut en fietsenmaker organiseerde voor fietsers van zestig jaar en ouder, was een succes. Er was meer belangstelling dan er plek was!

Twintig senioren namen deel aan de Veilig Fietsen dag die 19 oktober werd gehouden in de Meerpaal en op en rond het Meerpaalplein. De dag startte met een uur theorie over de plaats op de weg van de fietser en verkeersregels. Na de theorie was het tijd voor de praktijk. In een fietstocht werd uitgebreid aandacht besteed aan de specifieke verkeerssituaties in Dronten die theoretisch al waren besproken. Het ging vooral om de fietspaden en rotondes die soms tweerichtingsverkeer zijn en de voorrangssituaties rond het winkelcentrum en de Meerpaal. 
 
Bij de fysiotherapeute werden de spieren losgemaakt en specifieke oefeningen gedaan met betrekking tot onafhankelijk arm- en hoofdgebruik en het doen van meerdere activiteiten tegelijkertijd.

Na een heerlijke lunch konden de deelnemers bij de fietsenmaker de nieuwste elektrische fietsen bekijken, er vragen over stellen en niet onbelangrijk: ermee rijden! 

Een discussie met een politieagent en de wethouder sloot de dag af. 

Alle punten die aan de orde zijn gekomen, zijn door Veilig Verkeer Nederland op www.participatiepunt.vvn.nl gemeld,  zodat de gemeente weet heeft van deze punten en hiermee aan de slag kan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.