TeamAlert bij Fright Night Walibi en Artifest in Lelystad

9 januari 2017 11:16 Niet alleen ouderen en kinderen, maar ook jongeren hebben de aandacht van provincie en gemeenten als het gaat om verkeersveiligheid. Niet voor niets: het verkeer is namelijk nog altijd een van de belangrijkste doodsoorzaken onder jongeren in Nederland. Team Alert werd  daarom uitgenodigd bij de Fright Night van Walibi eind oktober en het kunst- en muziekfestival Artifest in december 2016.  
 
Verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert gaat met verschillende projecten naar evenementen in heel Nederland om jongeren bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer. In 2014 ontvingen zij daarvoor als eerste jongerenorganisatie wereldwijd de International Road Safety Award.
 
In Lelystad was TeamAlert aanwezig bij Artifest met het project StreetTalk. De voorlichtingsmedewerkers (van dezelfde leeftijd als de jongeren met wie zij in gesprek gaan) discussieerden met jongeren over alcohol in het verkeer. Een videoteam benaderde groepen vrienden en confronteerden hen met vragen en stellingen over actuele onderwerpen, zoals de effecten van alcohol (tunnelvisie-effect). Daarna zette het fototeam de jongeren op de gevoelige plaat.
Wethouder Ed Rentenaar: “Er vallen nog steeds teveel jonge slachtoffers. Verkeersveiligheid op deze manier onder de aandacht brengen, door en voor jongeren, is niet alleen leuk, maar ook educatief.”
 
Bij de Fright Night op Walibi werd het project Fresh & Go uitgevoerd. Beginnende bestuurders en hun bijrijders werden benaderd over vermoeidheid achter het stuur. Voorlichtingsmedewerkers gaven de jongeren opties om frisser achter het stuur te gaan zitten. Het was succesvol: er werden ruim 375 jongeren bereikt die overwegend positief reageerden . Voor een impressie: klik hier.

De aanwezigheid bij beide evenementen was mede mogelijk dankzij een subsidie van de provincie Flevoland.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.