The Battle van Team Alert bij Aeres VMBO Lelystad

2 oktober 2018 13:46 Scholieren van het Aeres VMBO Lelystad hebben voorlichting gekregen over de gevaren van afleiding in het verkeer. Jongerenorganisatie TeamAlert voert het project The Battle uit. Het evenement werd officieel geopend door wethouder Ed Rentenaar.

Het gebruik van smartphones is de afgelopen jaren enorm gegroeid, óók in het verkeer. Daardoor is er helaas een nieuwe oorzaak van verkeersongevallen bijgekomen. Sinds kort is daarom de campagne MONO gelanceerd. MONO rijden is ongestoord onderweg zijn. Zonder afleiding van je telefoon. Met het gelijknamige project MONO sluit TeamAlert aan bij deze campagne. Door het project de komende maanden via social media in te zetten versterkt dit de boodschap.

Baas in het verkeer
Om deze reden organiseerde TeamAlert met subsidie van de gemeente Lelystad het project the Battle op het Aeres VMBO Lelystad. Zodat jongeren zich bewust zijn van de gevaren van afleiding in het verkeer. Tijdens The Battle streden twee teams om de titel 'Baas in het verkeer'. De leerlingen gingen acterend en improviserend aan de slag met verschillende thema’s over verkeersveiligheid. Ze beeldden veilige en onveilige situaties uit, beantwoordden quizvragen en probeerden samen een voornemen te formuleren, dat in het teken staat van verkeersveilig gedrag.

Reactiesnelheid
Het interactieve onderdeel 'Tijdstrijd' speelde in op de reactiesnelheid. Door jongeren te laten zien in welke mate afleiding de reactietijd beïnvloedt, merkten zij zelf welk gedrag gevaarlijk is binnen bepaalde verkeerssituaties. Op deze manier leerden de scholieren op een interactieve manier hoe ze zich veilig in het verkeer kunnen gedragen.

Goed om te bespreken
Wethouder Ed Rentenaar: "Appen in het verkeer is gevaarlijk. Je ziet dan slingerende fietsers en de aandacht voor het verkeer is weg. Het is goed om hier bij stil te staan en de jongeren bewust te maken van de gevaren. Social media hoort bij deze tijd en het is goed om dit ook te bespreken als het gaat om afleiding in het verkeer. De campagne MONO ondersteun ik dan ook van harte."

Het project The Battle van TeamAlert werd mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van provincie Flevoland.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.