Ton ten Brinke ontvangt Verkeersveiligheidsprijs 2013

30 oktober 2013 23:58 Met een knalgele neon-bike, een oorkonde en theaterkaartjes werd Ton ten Brinke uit Lelystad vanavond bij de jaarlijkse themabijeenkomst van het Vervoerberaad Flevoland in het zonnetje gezet. De voormalig motoragent en één van de oprichters van de Flevolandse afdeling van de Fietsersbond, ontving volkomen verrast de Verkeersveiligheidsprijs Flevoland 2013.

De Verkeersveiligheidsprijs Flevoland wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die zich in de woorden van juryvoorzitter en gedeputeerde Jaap Lodders “belangeloos en vol vuur” inzetten voor de verkeersveiligheid in Flevoland. De jury heeft de keuze voor de winnaar van 2013 gemaakt in het licht van het credo ‘maak van de 0 een punt’, waarbij in het bijzonder aandacht was voor het stimuleren van fietsveiligheid.

Jaap Lodders reikte de prijs uit en prees Ten Brinke dat hij al meer dan dertig jaar vrijwilliger is voor de Fietsersbond Flevoland. De voormalig motoragent was zelfs één van de oprichters van de afdeling Flevoland en is nog steeds een zeer betrokken bestuurslid. Momenteel houdt hij zich bezig met het in kaart brengen van gevaarlijke verkeerssituaties. Lodders grapte dat Ten Brinke in zijn politiewerk bekend stond als de man van wie je niet alleen een bon kreeg, maar ook een preek. Bovendien zou de Lelystedeling menig ambtenaar die verzuimde verkeersmaatregelen te nemen, schrik hebben aangejaagd. “Hij zegt wat hij ervan vindt”, aldus Lodders, die daaraan toevoegde wat Ten Brinke zelf meermalen had gezegd: “Geen ongelukken meer, ik heb er meer dan genoeg gezien.”

Ten Brinke, die bovendien werd verrast met de aanwezigheid van zijn vrouw, nam de prijs enigszins beduusd in ontvangst. “Stom natuurlijk, dit had ik niet verwacht”, maar daaraan voegde hij toe dat hij blij was dat zijn werk is gehonoreerd. Daarbij refereerde hij ook aan het trouwe netwerk van vrijwilligers dat zich positief blijft inzetten voor de Flevolandse verkeersveiligheid.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.