Ultimate driving test voor jonge Lelystadse automobilisten

3 december 2012 22:28 Ruim dertig Lelystadse jongeren gingen zaterdag 1 december de uitdaging aan. Zij volgden een aanvullende rijvaardigheidstraining op een circuit in Lelystad.

Na het behalen van je rijbewijs kun je nog niet autorijden. Ultieme voertuigbeheersing vergt oefening, veel oefening. Deze jongeren kregen die extra oefening in de veilige omgeving van een circuit met een anti-slipcursus van Trials. Het maakt ze bewust van de invloed die hun verkeersgedrag kan hebben op de veiligheid van henzelf en van medeweggebruikers.

Jonge automobilisten in de leeftijdsgroep van 18 tot en met 27 jaar lopen in het verkeer grote risico’s. Per jaar zijn ongeveer 2800 bestuurders uit deze leeftijdscategorie betrokken bij ongevallen met doden of ziekenhuisgewonden , vaak te wijten aan het gedrag van jongeren. Naast het immense leed dat daardoor wordt veroorzaakt, ontstaat ook grote materiële schade. Maar oefening baart kunst. Ook in het verkeer. Met de aanvullende training van Trials na het behalen van het rijbewijs, verkleinen zij hun kans om bij een verkeersongeval betrokken te raken. Daardoor wordt ook de personele-, immateriële,- en materiële schade schade als gevolg van een verkeersongeval verminderd.

Trials is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars. Jongeren betalen slechts een eigen bijdrage van 60 euro. Wie niet in het bezit is van een eigen auto, kan voor 10 euro extra deelnemen in een auto van de organisatie.

De gemeente Lelystad steunt het initiatief. Binnen het gemeentelijk verkeersveiligheidsbeleid is het een onderdeel van ‘Knelpunt’ dat zich concentreert zich op de jonge rijbewijsbezitters van 18 tot 24 jaar. De deelnemers hadden zich opgegeven via Lelystadse rijscholen.Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.