Van 50- tot 91-jarige deelnemers: Broem-dag Noordoostpolder een succes!

3 november 2014 20:02 Maar liefst zestig mensen namen vorige week, op 28 oktober, deel aan de Broem-dag voor senioren in Emmeloord. Zij verfristen hun rijvaardigheidskennis. En hadden bovendien een gezellige dag! 

BROEM (Breed Overleg Ouderen en Mobiliteit) ondersteunt vrijwillige rijvaardigheidstesten speciaal voor 50-plussers. Autorijden is een vaardigheid die door oefening op peil moet worden gehouden. Bovendien verandert het verkeersbeeld doorlopend en komen er nieuwe verkeersborden en –regels bij. Daarom is het goed om na het behalen van het rijbewijs later met een rijvaardigheidstraining de puntjes op de i te zetten.
 
In Emmeloord zetten vorige week, dankzij de organisatie door de VVN-afdeling Noordoostpolder, maar liefst zestig 50-plussers die puntjes op de i. Zij werden bijgeschoold in de theoretische kennis, wat als erg prettig werd ervaren. Ook maakten de deelnemers een rit met een rij-instructeur. Tijdens de nabespreking van de rit werden de deelnemers attent gemaakt op de door de jaren heen ingeslopen foutjes tijdens het rijden, waarbij de focus lag op tips en aanwijzingen om die zoveel mogelijk op te lossen. Daarnaast kon men de ogen en oren laten testen en was er een rijsimulator om nog eens extra allerlei verschillende situaties te oefenen.

Vermeldenswaard is dat veel deelnemers heel goed reden; een veilig gevoel om dat bevestigd te krijgen. Het was al met al niet alleen een nuttige en leerzame, maar ook een gezellige dag, waaraan mensen deelnamen van 50 tot maar liefst 91 jaar!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.