Veel aanloop bij fietsverlichtingsactie Dronten

15 oktober 2018 19:38 Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar als je in dat kleine hoekje eerder wordt gezien omdat je verlicht bent in het donker, is de kans op een ongeluk een stuk kleiner! ANWB, VVN, politie en gemeente Dronten hielden daarom vorige week donderdag,  een fietsverlichtingsactie in Dronten.

De actie vond plaats bij het treinstation in Dronten. In maar liefst vier tenten konden de passerende fietsers tussen 16.00 en 19.00 uur hun fiets laten controleren en kleine gebreken en verlichting gratis in orde laten maken. Zeker tachtig fietsen zijn weer veilig en voorzien van goede verlichting in de komende donkere dagen.

Het publiek waardeerde de actie. Er was veel aanloop, vooral van jongeren en studenten. Velen bleken speciaal langs te komen vanwege de vooraankondiging in diverse media. Er waren ook mensen die, eenmaal thuis aangekomen, de rest van het gezin ook nog even langs stuurde. Soms nam men zelfs gezellig eigen koffie mee. 

Kortom, ook dit jaar bleek de fietsverlichtingsactie geen overbodige luxe. Er werd bovendien positief op gereageerd door het publiek. De organisatoren kunnen terugkijken op een goede samenwerking en een geslaagd resultaat. 





Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.