Verkeer in goede banen bij de gemeente Lelystad door viewer

15 juli 2013 22:05 Wegwerkzaamheden en evenementen zijn regelmatig terugkerende activiteiten, die kunnen zorgen voor veranderingen in het verkeersbeeld. Tot op heden werden de inwoners van Lelystad via de eigen site op de hoogte gebracht van afzonderlijke wegwerkzaamheden of andere verkeerswijzigingen. Vanaf 8 juli maakt de gemeente voor dit soort meldingen gebruik van een viewer (een zogenaamde publicatiesite), die meerdere gebruiksmogelijkheden biedt.

Door het gebruik van deze nieuwe publicatiesite worden diverse activiteiten in de stad geïntegreerd in beeld gebracht. Er wordt dan gebruik gemaakt van ‘Local Traffic Control’. Dit betekent dat naast de aanduiding van de geplande activiteit, ook een omleidingroute wordt aangegeven, als daar sprake van is. Daarnaast is in de viewer een routeplanner geïntegreerd, zodat de weggebruiker een alternatieve route uit kan stippelen.

Wethouder Wout Jansen: “Ik ben blij met de nieuwe viewer, omdat deze zeer gebruiksvriendelijk is en overzichtelijker dan voorheen. Bewoners hebben nu de mogelijkheid om vooraf de route aan te passen aan de actuele situatie bij bijvoorbeeld evenementen, waardoor er een betere doorstroming van het verkeer plaatsvindt. Ook voor de gemeente zelf heeft de viewer voordelen, omdat verkeersactiviteiten beter ingepland en gecombineerd kunnen worden met andere evenementen of activiteiten”.

Meer informatie over wegwerkzaamheden en maatregelen als gevolg van evenementen is te vinden op de pagina: www.lelystad.nl/werkaandeweg.Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.