Verkeersfeest op De Springplank in Zeewolde

28 januari 2014 16:07 Basisschool De Springplank in Zeewolde was vrolijk versierd met ballonnen en posters aan de ramen: het was feest omdat wethouder Gerben Dijksterhuis het Verkeersveiligheidslabel Flevoland kwam uitreiken!

Het Verkeersveiligheidslabel Flevoland is niet alleen geschikt voor reguliere basisscholen, maar ook voor het speciaal basisonderwijs. Dat bewijst de Zeewoldense Springplank, een school voor speciaal basisonderwijs voor leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Gisteren, maandag 27 januari 2014, ontving deze school het label, waarmee de school bewijst de verkeersveiligheid en verkeerskennis van hun leerlingen serieus te nemen. Natuurlijk was ook Zeef de Zebra van de partij.

Voorafgaand aan de overhandiging van het label aan locatieleider Marieke Bom, mochten ongeveer tien kinderen in een kringgesprek vragen stellen aan de wethouder. De kinderen hadden zich goed voorbereid en stelden de ene na de andere vraag. Zo werd Dijksterhuis aan de tand gevoeld over zijn werk, maar de vragen gingen vooral over verkeerssituaties rond de school en in de rest van Zeewolde. Eén leerling had zelfs een maquette gemaakt van een verkeerssituatiesituatie aan de Geldersebaan waar onlangs lichtborden zijn geplaatst. Het probleem dat naar voren kwam was dat er veel te hard werd gereden en dat er niet op de lichtborden werd gelet, zei hij. Dan toch maar flitspalen neerzetten? De wethouder had een ander idee. Hij zal de politie vragen om hier vaker te controleren. Zeewolde is dus gewaarschuwd…

Het Verkeersveiligheidslabel Flevoland is het kwaliteitskeurmerk voor verkeerseducatie in het Flevolandse basisonderwijs. Scholen met het Verkeersveiligheidslabel hebben hun verkeerseducatie aantoonbaar op orde. Ook is de verkeersveiligheid rondom de school goed geregeld. Elke twee jaar wordt opnieuw beoordeeld of de school het Verkeersveiligheidslabel Flevoland nog steeds verdient.

Van de dertien basisscholen in Zeewolde zijn er nu negen die het label hebben behaald.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.