Verkeersveiligheidslabel voor basisschool Maria in Marknesse

24 oktober 2014 12:52 Nieuwe parkeerplaatsen, een prachtig verkeersplein… Het behalen van het Verkeersveiligheidslabel Flevoland heeft de Maria basisschool in Marknesse geen windeieren gelegd! 

Directeur Paulien Elshof ontving het label woensdag 22 oktober 2014 uit handen van wethouder Poppe van de gemeente Noordoostpolder. De gemeente was, naast VVN en Albert Oving (verkeersadviseur IJsselgroep), actief  betrokken bij  het behalen van dit keurmerk. Natuurlijk was ook Seef de Zebra aanwezig om de kinderen, leerkrachten en ouders te feliciteren.

Dat rondom de school de parkeerplaatsen zijn aangepast in het kader van een veilige schoolomgeving, is een zichtbaar resultaat van het behalen van het label en is ook een felicitatie waard. Aan de overkant werden bovendien vijf nieuwe schuine parkeerplaatsen gerealiseerd, waardoor er niet op twee manieren kan worden ingestoken. Het zorgt ervoor dat ouders automatisch vanaf één kant de straat in rijden en de straat aan de andere kant verlaten. Het is een eenvoudige, maar slimme oplossing om de rijrichting van ouders te beïnvloeden. Veelal ontstaan er immers onveilige situaties voor de kinderen als ouders tegen elkaar in rijden en nog steken om te kunnen parkeren.

Indrukwekkend is het schoolplein dat door ouders werd omgetoverd tot een verkeersplein. Met betonverf is een heus verkeerscircuit gecreëerd op het plein, waardoor de kinderen nu veilig praktische verkeerslessen kunnen oefenen bij de school. Prachtig! Het was voor leerkrachten èn kinderen een feestje woensdag!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.