Werk na de vakantie buiten aan het verkeer (en win een leuke cd)!

3 juli 2013 15:11 Na de vakantie zijn de nazomerse dagen ideaal om buiten handelingsgericht bezig te zijn met verkeer. Zeker met de jongsten…

Een fietsparcours op het plein. Omgevingsverkenning (welke verkeersborden zien we en kun je ze natekenen). Gevaarlijke kruispunten ontdekken. Soms zijn hulpdiensten ook bereid mee te werken aan verkeersveiligheid. Er kunnen vrachtwagens of trekkers komen op het plein (dode hoek)…

U heeft de hele zomervakantie de tijd om na te denken wat u wilt gaan doen. Met een beetje creativiteit kunt u spelenderwijs heel veel bijdragen aan het verkeersbewustzijn en daarmee aan de verkeersveiligheid van uw leerlingen. Het is nodig, omdat kinderen extra kwetsbaar zijn in het verkeer en omdat helaas lang niet alle kinderen van huis die oefening meekrijgen.

Het mooie is dat ouders daarbij vaak ook een rol kunnen spelen. En wist u dat uw gemeente vaak ook materialen gratis ter beschikking stelt? Vraag ernaar bij de verkeersveiligheidsoördinator van uw gemeente.

Gaat u na de vakantie met groep 1, 2 en/of 3 buiten aan de slag op het gebied van verkeersveiligheid en/of –vaardigheid? Vertel ons wat u met ze doet via een e-mail naar redactie@verkeersveiligflevoland.nl. De eerste twintig inzenders worden door Provincie Flevoland beloond met een vrolijke cd met verkeersliedjes!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.