Zoen en Zoef bij Meander Oost in Lelystad

30 januari 2017 17:44 Bij de Lelystadse basisschool Meander Oost zijn Nijntjes-borden ‘Zoen en Zoef’ onthuld door wethouder Ed Rentenaar. Deze Nijntjes-borden zijn bestemd voor ouders en geven aan waar zij hun kinderen kunnen halen en brengen.

Bij de school was al een ‘kiss & ride-zone’ ingesteld, maar deze werd niet juist en uiteindelijk helemaal niet meer gebruikt; in de loop der tijd bleek het haal- en brengverkeer danig toegenomen. Daarom benaderde de verkeerscommissie van de school de gemeente over verbetering van de verkeersveiligheid rond de school. Tijdens de gesprekken werden aanpassingen voorgesteld en onlangs zijn de maatregelen uitgevoerd en de borden geplaatst. Er is toch weer gekozen is voor een ‘Zoen en Zoef’- strook bij de ingang van de school. Deze strook is aangeduid met de Nijntjes-borden ‘Zoen en Zoef’. Daarnaast zijn op de route van en naar de school bosjes bij de fietstunnel gesnoeid en is het haagje bij de fietsoversteek over de Dronterweg gedeeltelijk verwijderd, zodat de jongere leerlingen beter worden opgemerkt door de automobilisten.
“Onderzoek heeft uitgewezen dat de Nijntjes-borden een positieve invloed hebben op het gedrag van de automobilisten, waardoor leerlingen die niet met de auto gebracht worden ook veilig op school kunnen komen. Het is belangrijk dat een omgeving rondom een school voor alle leerlingen verkeersveilig is en deze maatregelen dragen hieraan bij”, aldus wethouder Ed Rentenaar.
 
Verkeersveilige fotokaarten
Om de ouders/verzorgers die hun kinderen met de auto van en naar school brengen te wijzen op de nieuwe situatie bij de ingang van de school, hebben de leerlingen fotokaarten uitgedeeld.
Deze zijn gemaakt door de school en hebben een persoonlijke boodschap van de leerlingen aan de ouders, met de bedoeling het haal- en brenggedrag een positieve wending te geven.
“Het is goed om te zien dat basisscholen aandacht besteden aan verkeersveiligheid en daar leerlingen én ouders bij betrekken. Deze kaartenactie is hiervan een mooi voorbeeld”, aldus de wethouder.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.