Zomerse vorstwerkzaamheden (bijna) klaar

24 juli 2013 17:13 Het streven is: zo min mogelijk verkeersslachtoffers. Essentieel daarvoor: het gedrag van de weggebruiker zelf. Maar ook: veilige wegen!

In tropische temperaturen onderweg zijn naar je vakantiebestemming, het gaat toch al niet zo snel met de caravan achter de auto, de kinderen hebben al ‘tig’ keer gevraagd hoe ver het nog is, en dan… een omleiding wegens wegwerkzaamheden! Iedereen kent het en iedereen heeft er wel eens flink van gebaald. Maar die werkzaamheden zijn er niet voor niets! Bovendien leveren ze in de vakantieperiode relatief vaak minder ongemak op dat in de rest van het jaar.…

Momenteel wordt de Steenwijkerweg (tussen Marknesse en Blokzijl) verbreed, opnieuw geasfalteerd en opnieuw belijnd. Ook wordt er nog enkele dagen aan de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen gewerkt.

De werkzaamheden aan de Hanzeweg eindigen vandaag, woensdag 24 juli. Daar werd twee kilometer nieuw asfalt aangelegd tussen de rotonde met de Biddingringweg / Dronterringweg tot de brug over de Hoge Vaart. Het bestemmingsverkeer kon gebruik blijven maken van de parallelweg, maar de overige weggebruikers moesten omrijden via de omleidingsroute over de Drontermeerdijk, Elburgerweg en de Biddingringweg. Verkeersregelaars leidden het verkeer in de goede banen.

Vorige winter waren er gaten in het asfalt van de Hanzeweg ontstaan door de vorst. Alleen de gaten dichten, bleek echter niet voldoende om de weg ook de komende winter goed, en dus verkeersveilig, te houden. Daarom is gekozen om twee kilometer nieuw asfalt aan te leggen: geluidsreducerend asfalt, het soort asfalt dat er nu ook ligt.

De provincie streeft er naar dat Flevolanders en andere gebruikers van de Flevolandse wegen zoveel mogelijk zonder oponthoud door hun regio kunnen reizen. Maar de provincie wil ook dat Flevoland blijft behoren tot de top van provincies qua minste (dodelijke) verkeersslachtoffers. Daarvoor is onderhoud van de provinciale wegen essentieel.

Dus ja, het is soms even niet leuk! Maar de wegwerkers doen – soms op weinig benijdenswaardige tijden en in weinig benijdenswaardige weersomstandigheden – hun best om het zo goed en zo snel mogelijk te doen. Mogen zij op je begrip – en aanpassing van je snelheid - rekenen? Steeds weer kunnen reizen op veilige wegen en mede daardoor veilig je bestemming bereiken, is het tijdelijke ongemak meer dan waard. Toch?!

Om onverwacht oponthoud te voorkomen, kun je de websites van de gemeenten en provincie checken. Ook worden de werkzaamheden in de diverse media aangekondigd. Op de homepage van www.flevoland.nl kun je rechts doorklikken naar ‘verkeersberichten’. Daar vind je meer informatie over de toekomstige provinciale werkzaamheden. Een voorproefje:

- Op woensdag 28 augustus zijn tussen 17.00 en 19.30 uur in het Golf Event Center aan de Parlaan 2A in Lelystad de plannen te bekijken voor de werkzaamheden aan de Houtribweg (N302) in Lelystad. De definitieve data zijn begin september bekend, maar voorlopig is gepland dat er in de periode van 16 september tot en met 11 oktober 2013 nieuw asfalt wordt aangebracht tussen de rotonde Parlaan en de aansluiting IJsselmeerdijk. Het werk gebeurt in de avond- en nachturen tussen 20.00 en 6.00 uur, zodat bedrijven en weggebruikers weinig tot geen last hebben van de wegwerkzaamheden

- In augustus, september en oktober wordt er (vanaf 19 augustus) gewerkt aan de nieuwe rotonde op het kruispunt Urkerweg/ Zuidwesterringweg in Tollebeek.

- In 2014 wordt de Espelerringweg in Espel tussen de rotonde Espelerweg en de afslag Zuidermiddenweg veiliger, comfortabel en breder gemaakt en bovendien krijgt deze weg een nieuw groen jasje.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.