Dronten

De verkeersvoorlichting en -educatie van de gemeente Dronten richt zich voornamelijk op de leeftijdscategorieën met de grootste ongevalsrisico’s: die van 4 - 12 jaar en 13 – 18 jaar. De lijn van de afgelopen jaren wordt doorgezet.

De gemeente Dronten blijft het Verkeersveiligheidslabel Flevoland voor basisscholen stimuleren. Hiervoor is samen met de gemeente Lelystad en provincie Flevoland de website http://www.vvlflevoland.nl gebouwd. Scholen die in bezit zijn van het label of dit willen behalen, hebben een streepje voor en worden (financieel) ondersteund bij verkeersprojecten op school. Zoals elk jaar worden ook dit jaar weer de verkeersexamens georganiseerd op alle basisscholen in de gemeente Dronten.

Voor een verkeersweek op school stelt de gemeente twee educatieve verkeersspellen beschikbaar: Trapvaardig en het Groot Verkeers Mysterie Spel. Reserveer hier.

Voor de leeftijdsgroep 13 - 18 jaar wordt dit jaar door Team Alert (link ) het project Drop-It, een voorlichtingsproject op een middelbare school, georganiseerd.Ook gaat enige aandacht uit naar de groeiende doelgroep 50+. Mochten zich andere goede projecten of initiatieven aandienen voor andere doelgroepen, dan zijn deze zeker bespreekbaar.

Download hier het werkplan 2015 van de gemeente Dronten.


Adres: De Rede 1, 8251 ER Dronten (link voor route)Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.