Lesmateriaal

Lesbrief oversteken
Download hier

Verkeerskalender
Weer naar school. Zichtbaar in het verkeer. Hulpdiensten en grote wagens. Het zijn enkele thema’s die aan bod komen in de nieuwe, kleurrijke Verkeerskalender. Mede dankzij Provincie Flevoland is de kalender dit jaar digitaal beschikbaar. Scholen ontvangen dus geen gedrukte kalender meer, maar kunnen met de digitale versie nu direct in elke klas aan de slag met het digibord.

De Verkeerskalender is bedoeld voor leerlingen in de eerste vier groepen van het basisonderwijs. De kalender bestaat uit een maandelijkse illustratie over een actueel verkeersonderwerp dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

Ook ouders hebben nu toegang tot de verkeerskalender. Zo kunnen zij thuis ook op een speelse manier met hun kinderen over veiligheid in het verkeer praten.
Bij de maand september is een brief opgenomen die scholen aan de ouders kunnen e-mailen. Hierin worden de ouders geattendeerd op de mogelijkheid om met de Verkeerskalender te werken. Ook wordt er ingegaan op de schoolspits: het thema van de maand september. Snel downloaden dus!

Uitgever van de kalender is het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland.

KpVV Toolkit Permanente Verkeerseducatie
De Toolkit Permanente Verkeerseducatie helpt met het vinden van verantwoorde producten en projecten in het kader van Permanente Verkeerseducatie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.