Almeerse Place2B wint Beat the Street met verkeersrap

18 november 2012 19:44 Met 329 stemmen heeft jongerencentrum Place2B Almere met hun hun zelfgemaakte verkeersrap het project Beat the Street gewonnen. Naast een make-over van het buurthuis wonnen de jongeren een optreden bij Giel Beelen van 3FM.

Tijdens het project ‘Beat the Street’ hebben de jongeren een rap geschreven over hun eigen ervaringen in het verkeer. Aan de strijd deden ook jongerencentra Satirius Amsterdam en The Mall Rotterdam mee. De jongeren hebben in één avond het nummer geschreven in samenwerking met Joshua Nolet, frontman van de band Chef’Special. Vervolgens is het nummer diezelfde dag nog opgenomen in een mobiele studio.

In het winnende rapnummer van Almere ligt de focus op de eigen verantwoordelijkheid en kwetsbaarheid van de jongeren in het verkeer. Bij bijna 80% van de ongevallen speelt namelijk enige afleiding of onoplettendheid een rol. De jongeren van Place2B hebben dit in hun rap verwerkt. ‘Er is geen hond op de weg, maar toch stop ik voor het rode licht. Man ik ben gefocust en even hou ik mijn ogen dicht. Ik doe mijn brace af en ik hoor alles om me heen, dus er is geen kans dat ik onder een auto lig’. De hele rap is te beluisteren op www.teamalert.nl/beatthestreet.

De jongeren hebben een week lang de tijd gehad om zoveel mogelijk stemmen te krijgen voor hun rap. In totaal is er 724 keer gestemd en met 329 stemmen is jongerencentrum Place2B uit Almere de winnaar van Beat the Street. The Mall Rotterdam is geëindigd op de tweede plek met 297 stemmen. Satirius Amsterdam heeft 108 stemmen gekregen voor hun rap. Place2B won een make-over van het jongerencentrum ter waarde van 3000 euro. Daarnaast hebben de jongeren hun rap laten horen bij Giel Beelen tijdens de Freaknacht op radio 3FM.

Beat the Street is een initiatief van stichting TeamAlert, de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren. Met de actie wil TeamAlert de jongeren bewust maken van hun eigen kwetsbaarheid en verantwoordelijkheid in het verkeer. Vorig jaar vielen er in Nederland 117 verkeersdoden onder jongeren in de leeftijdscategorie 12 t/m 24 jaar. Daarmee is het verkeer doodsoorzaak nummer één onder de jeugd.

TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes met subsidieverlening van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Door jongeren op originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren over de eigen verantwoordelijkheid van jongeren in het verkeer.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.