Almeerse scholen beloond voor verkeersonderwijs

28 maart 2013 20:20 Het was woensdag 27 maart een bijzondere dag voor twee Almeerse basisscholen. Zij kregen van wethouder René Peeters het Verkeersveiligheidslabel Flevoland uitgereikt.

Zoals al veel andere Flevolandse basisscholen hebben OBS De Ontdekking en Oec. BS De Windwijzer in de Almeerse Polderwijk nu ook het Verkeersveiligheidslabel aan de muur hangen. Daarmee is beloond dat de scholen structureel theoretisch en praktisch verkeersonderwijs hebben ingebed in hun jaarprogramma’s. En dat mocht natuurlijk gevierd worden! Wethouder René Peeters vierde dat feestje graag mee, waarmee hij liet zien dat de gemeente het belangrijk vindt dat scholen werken aan verkeersonderwijs en een veilige schoolomgeving. Het was jammer genoeg erg koud, maar dat mocht de pret niet drukken: de Verkeersveiligheidslabels werden door leerlingen aan de muur geschroefd. Iedereen kan het nu zien: deze scholen nemen de verkeersveiligheid van hun leerlingen serieus!

Doet uw basisschool nog niet mee? Op deze website vindt u onder ‘educatie’ meer algemene informatie over (de criteria van) het Verkeersveiligheidslabel Flevoland. Meld u aan bij de verkeersveiligheidscoördinator van uw gemeente (zie onder gemeente)!Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.