Biddinghuizen verrijkt met verkeersplein

3 november 2015 21:33 Een plein bij de basisscholen Schatkamer, de Wingerd en de Tamarisk in Biddinghuizen is omgetoverd tot verkeersplein. Het werd afgelopen vrijdag, zeer terecht, feestelijk geopend.

Het idee voor het realiseren van een verkeersplein kwam van Winanda Huisman van de Meerpaal (afdeling Welzijn) in het kader van vijfde Rabo Doet dag. Haar idee kon vrijwel direct rekenen op brede steun. Dorpsbelangen pakte het op, waarna de scholen en enkele instanties en bedrijven aanhaakten. De locatie werd al snel gevonden: één van de schoolpleinen van het Educatief Centrum in Biddinghuizen.

Het verkeersplein werd 23 september gerealiseerd door een tiental medewerkers van Rabobank Flevoland, vrijwilligers uit het dorp, Dorpsbelangen en de scholen. Zij brachten op het plein van 80 bij 20 meter in totaal een kilometer lijnen aan. Bestuursleden van dorpsbelangen maakten de mallen om haaientanden, parkeerplaatsen en rotonde snel te kunnen aanbrengen. Ook zijn er verkeersborden geplaatst.

Het plein werd een week later in aanwezigheid van de basisschoolgroepen 1 tot en met 4 officieel geopend door wethouder Dirk Minne Vis. Ook Rob Donker van Rabobank Flevoland voerde het woord.

Alom wordt verwacht dat het verkeersplein een grote maatschappelijke waarde zal krijgen. Scholieren uit het dorp kunnen nu op hun eigen plein verkeerslessen volgen en ook buiten schooltijd is het toegankelijk. Wellicht worden er in de toekomst bijvoorbeeld ook scootmobiel cursussen gegeven en weten ook scholen uit omliggende dorpen dit plein te benutten?

Leerlingen van de drie scholen lieten het educatieve nut van het plein al zien. Zij oefenden in deze veilige omgeving hun verkeersgedrag op trekkers en skelters die door sponsors aan de drie basisscholen waren geschonken. Overigens leek de opening nog even ‘verstoord’ te worden door een nepagent die het plein op kwam fietsen en niets van de regels bleek te weten, maar gelukkig was wijkagent Glastra aanwezig om hem te corrigeren!

De Rabo Doet-dag van Rabobank Flevoland werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Rabo Doet is een dag waarop medewerkers van de bank de handen uit de mouwen steken om zo de betrokkenheid bij de lokale gemeenschap uit te dragen. Voor dit lustrumjaar werd gezocht naar een project met een prominent maatschappelijk doel. Dat is gelukt!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.